Abordarea Echilibrio

un concept 360° dezvoltat pentru a atinge cele mai bune rezultate

Abordăm “triunghiul sănătăţii” compus din: sănătate fizică, socială şi mentală.

Sănătatea fizică reprezintă capacitatea organismului de a funcţiona şi are mai multe componente: nutriţie, somn, stil de viață şi managementul greutăţii.

La Echilibrio, în centrul preocupării noastre se află “triunghiul sănătăţii” compus din: sănătate fizică, socială şi mentală. Armonia între fizic, psihic şi mental este cheia pentru obţinerea echilibrului în viaţă. Sănatatea fizică prin sport, nutriţie echilibrată, îngrijirea medicală adecvată, somn, evitarea subtanţelor iritante/interzise este cea mai bună investiţie pe care poţi să o faci. În acest sens, Echilibrio este partenerul tău de încredere în managementul greutăţii.

Echilibrio este un concept integrat care oferă aşteptări realiste, pune sănătatea pe primul loc şi are la bază o abordare interdisciplinară a problemelor de greutate. Nu este sănătos ca o persoană supraponderală să devină piele și os sau o persoană slabă să se îngrașe necontrolat, de aceea atingerea echilibrului a devenit prioritatea noastra nr 1. Statisticile arata ca aproximativ 3% dintre români sunt subponderali, 46 % supraponderali, din care peste 20% suferă de obezitate, iar România se află pe locul 3 în Europa în ceea ce privește obezitatea. În acest sens, se simte în societate o preocupare sporită în ultima vreme cu privire la sănătate și schimbarea stilului de viaţă. Având la bază aceste considerente a apărut necesitatea Echilibrio.

Cine suntem şi ce facem?

Echilibrio, centrul de echilibrare a greutăţii corporale din cadrul Metropolitan Hospital, este partenerul tau pe termen lung care te ajuta să ajungi la forma şi greutatea cu care să te simţi bine.

La orice capăt al cântarului te-ai afla, noi îţi redăm echilibrul fizic și psihic și te ajutăm să îţi recapeţi sănătatea. În dezvoltarea acestei direcţii, diferenţiatorul major al Echilibrio este faptul că ne adresăm ambelor extreme de greutate. Centrul nostru nu se concentrează doar pe forma fizică, ci se preocupă şi de forma psihică a pacienţilor prin programe specifice de suport pre şi post operator. Oferim tratamentul complet și complex al problemelor de greutate, prin chirurgia obezităţii, chirurgia plastică, analize medicale suplimentare pentru diabet/ endocrinologie/ cardiologie/ pneumologie (somnologie), nutriţie – curativă și suportivă (postoperatorie), colaborări cu centre de fitness pentru programe de sport personalizate nevoilor fiecărui pacient şi întâlniri de grup şi individuale cu psihologi şi grupuri de suport.

În centrul preocupării noastre se află grija faţă de pacienţii noştri şi faptul că întreaga gamă de pachete şi servicii este construită în jurul pacienţilor şi a nevoilor acestora. Pentru că recăpătarea echilibrului greutăţii este un proces complex ce vizează atât partea fizică dar necesită şi susţinere psihică, am structurat serviciile oferite în cadrul centrului în funcţie de specializare, pentru o mai bună înţelegere a tuturor paşilor pe care trebuie să îi urmeze cât şi pentru clarificarea multitudinii de opţiuni pe care le au la dispoziţie. Pachetele propuse de noi reprezintă linii generale de dietă, sport şi consiliere psihologică, suntem alături de pacienţii noştri şi le oferim acestora soluţii complete cu o acoperire 360 pentru echilibrul între corp şi minte.

Cel mai modern centru de echilibrare a greutăţii corporale din cadrul Metropolitan Hospital te aşteaptă aici pentru a afla cum te putem ajuta şi a găsi împreună cele mai potrivite soluţii şi un tratament integrat al problemelor de greutate. Prin Echilibrio, Metropolitan Hospital reclădește echilibrul cu ajutorul medicilor cu experienţă, dedicaţi şi deschiși către inovaţie, echipei medicale interdisciplinare, echipamentelor și dotărilor moderne şi consilierilor care monitorizează pacientul ante și post-tratament.

Pe scurt, o echipă dedicată de medici şi profesionişti te vor ajuta să găseşti calea către viaţa pe care ţi-o doreşti. Pentru o consultaţie şi mai multe detalii, te aşteptăm la noi!